Városi séták

 

Minden séta időtartama és pontos útvonala egyedi, a vendégek előzetes igényeit figyelembe véve kerül kialakításra.



Budapest - Hello tourist

Lennél te is turista a saját városodban néhány órára?

Itt élsz évek óta, netán itt születtél Pesten vagy Budán, de mégsem vagy biztos a tudásodban ami a tipikus turista látványosságokat illeti? Bajban lennél, ha most kéne megmutatnod a várost külföldi barátodnak?

Most, hogy nincs tele Budapest turistákkal, itt az idő, hogy nyakunkba vegyük a várost, és felfedezzük együtt azokat a bizonyos helyeket…

Gellért hegy, Budai Várnegyed, Mátyás templom, Parlament, Bazilika, Andrássy út, Operaház, Hősök tere, Városliget...Hiányzik még valami a listáról?

A séta nyelve magyar és angol nyelven is elérhető.


 Időtartam:
~2 óra
Sétálj velünk


Világörökségeink nyomában: Mitől különleges a Budai Várnegyed?

Sokunknak számos kedves emléke vagy története fűződik a Várhoz. Lélegzetelállító, Dunára nyíló panoráma és a Várnegyed történelmi és épített öröksége tárul elénk a macskaköves utcákat járva. A Várnegyeden végigsétálva a magyar történelem különböző korszakai tárulnak fel szemünk előtt. A világörökségi helyszín, ahol az egykori Magyar Királyság központja, a Királyi Palota a mai napig áll, állandó otthont ad egy sor múzeumnak és állami intézménynek, mindamellett népszerű helyszíne a kulturális-, gasztro- és borfesztiváloknak is. A szinte minden épületen megtalálható műemlék tábla jelzi a negyed építészeti- és kultúrtörténeti jelentőségét.

Sétánk a Várhegy északi részén, az első királyi rezidenciától indul, ahonnan eljutunk az egykori városházáig, miközben a nyolcszáz éve folyamatosan lakott történelmi várnegyed házait és épületeit vesszük górcső alá.


 Időtartam:
~2 óra
Sétálj velünk


Budapest színei: Street Art séta a Zsidónegyedben

Üzen nekünk az utca, a csempemozaik, a graffiti, az oszlopra ragasztott matricák vagy éppen a szürke házak tengerében a színes falak is. De vajon mit? Körbejárjuk a street art jelenséget; többek között lesz szó az op artról és a stílus atyjáról, Victor Vasarely-ről, Színes Városról, tűzfalakról, stencilekről, paste-upokról és sok más technikáról, ami mind kódolt információt rejt számunkra. Fejtsük meg együtt!


 Időtartam:
~2 óra
Sétálj velünk


A nagyváros kis szobrai - Kolodko nyomában Budapesten

Az elmúlt években megjelentek az ún. mini gerilla szobrok Budapesten. Több tucat van városszerte, Pesten és Budán egyaránt.
Melyik volt az első, és hol van a többi?
Mit jelent az, hogy gerilla?
És tényleg igaz Kolodko alkotásaira, hogy azok mind gerilla szobrok?
Vajon mit üzenhetnek nekünk ezek a mini szobrocskák?

Hogy merre induljunk, és mit keressünk? Ebben nyújt segítséget a sétánk.


 Időtartam:
~2 óra
Sétálj velünk