Rólunk

 

Miért sétálj velünk?


A Walk Like Me kulturális sétáin és programjain a város múltját összekötjük a jelennel, ami éppen most, a szemünk előtt zajlik. Figyelünk a város olyan, akár jól vagy kevésbé ismert szegleteire, épületekre, festett színes falakra, gyönyörű homlokzatokra, rejtett kapulajakra vagy lépcsőházakra, ahol érdemes egy pillanatra megállni és rácsodálkozni annak történetére, mielőtt tovább sietünk a dolgunkra...A város élő szövet, ami folyamatosan változik. Tarts lépést a változással! Sétálj velünk, Walk Like Me!


 
 

Borcsa


Lakos Borcsa vagyok, idegenvezető, kulturális rendezvényszervező, a Walk Like Me – Mégtöbb Budapest alapítója. 2013 óta hivatásszerűen foglalkozom idegenvezetéssel, Magyarország és főként Budapest rejtett kincseit fedezzük fel együtt az érdeklődőkkel tematikus biciklis és gyalogos séták, valamint autóbuszos kirándulások keretében.

Az elmúlt évek során a budapesti és vidéki városnézések alkalmával egyéni és csoportos sétákon valamint céges interaktív csapatépítők keretében több ezer magyar és külföldi vendégemnek volt lehetőségem átadni Magyarország gazdag történelméből és kultúrájából, valamint megmutatni a főváros látható és “láthatatlan” kincseit.

Budapest történeti és kulturális öröksége gyakorlatilag kimeríthetetlen. Ezt tapasztalom nap mint nap. A város élő szövet, folyamatosan változik. Ezzel a változással igyekszem lépést tartani, és a sétákon a város múltját összekötjük a jelennel, ami éppen a szemünk előtt zajlik. Az egyik legnagyobb kihívást is éppen ez a folyamatos kutatómunka adja számomra: minél mélyebbre ásom magamat az adott témában, annál több érdekességre lelek. Hogy mindezt hogyan sűrítem bele egy-egy tematikus séta adta néhány órás keretbe, időnként nagy kihívás...

Habár a fővárosban nőttem fel, Budapest a mai napig meg tud lepni. Sétáimon fontosnak tartom felhívni a figyelmet a város olyan, akár jól vagy kevésbé ismert szegleteire, épületekre, festett színes falakra, gyönyörű homlokzatokra, rejtett kapulajakra vagy lépcsőházakra, ahol érdemes egy pillanatra megállni és rácsodálkozni egy-egy apró csodára...


Sétálj velünk